Tundere în monahism în biserica Schitului Mironeşti

9 Septembrie 2011 21:05 Episcopia Giurgiului

În ajunul Praznicului Naşterii Maicii Domnului, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, în biserica Schitului Mironeşti din localitatea cu acelaşi nume, părintele Protos. Mihail Muscariu, Exarhul mănăstirilor din cuprinsul eparhiei, alături de un sobor de ieromonahi, a săvârşit slujba tunderii în cinul monahal ca rasoforă pentru sora Valentina Atodiresei.

Maica a primit numele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina. Este prima slujbă de rasoforie la nou înfiinţatul Schit Mironeşti, ctitorie din anul 1667 a Doamnei Ilinca, fiica lui Radu Şerban. La final, Pcuv. Mihail Muscariu a rostit un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre importanţa vieţii monahale astăzi. Mănăstirea, a arătat Preacuvioşia Sa, este tinda raiului, locul împlinirilor duhovniceşti şi fericire pentru toţi cei care au o autentică vocaţie monahală.

De asemenea, cu acest prilej, a evidenţiat atât frumoasa activitate misionară desfăşurată de maica stareţă Teodora Marinescu cât şi statornicia arătată în toată această perioadă de la reactivarea Schitului Mironeşti.

sursa: episcopiagiurgiului.ro

Citește alte articole despre: slujbă, monah, rasoforă

Ultimele din categorie