Să ne cunoaştem credinţa! – Şcoala Parohială de la Roquetas de Mar

Parohia Ortodoxă Română din Roquetas de Mar, Spania, a redeschis de curând Şcoala Parohială, în incinta vechii biserici. Actualmente, în cadrul acestei şcoli se desfăşoară trei programe: unul pentru adulţi numit Catehism şi Studiu Biblic, unul pentru copii, în cadrul căruia în această perioadă se fac repetiţii pentru serbarea care va avea loc cu ocazia zilei de 8 martie, împreună cu un atelier de mărţişoare şi, de asemenea, există un cor.

În cadrul proiectului de Catehism şi Studiu Biblic, fiecare participant primeşte o carte de Catehism şi o carte de Noul Testament. Am considerat că e necesar să studiem împreună acestea două, pentru a putea înţelege mai uşor adevărul de credinţă, dar şi din punct de vedere psihopedagogic, fiindcă la aceste programe participă creştini de toate vârstele şi trebuie să ne adaptăm la intelectul şi rabdarea fiecăruia. Alternanţa Catehism-Studiu Biblic ne ajută mereu să dăm programului acea notă de nou şi de schimbare, care aduce un plus de valoare la ceea ce înseamnă atenţia participanţilor.

În această lucrare suntem ajutaţi, în primul rând, de părinţii care îşi aduc copiii la programul Şcolii Parohiale, dar şi de oameni care, cu drag, au răspuns chemării noastre. Dorim să menţionăm aici pe domnişoara Ecaterina Iftimie, care ne ajută la programul cu copiii.

Totodată, dorim să îi mulţumim pe această cale Preacucernicului Părinte Consilier Onorar Vasile Eugen Barz, parohul Parohiei Parla, prin a cărui bunăvoinţă am beneficiat de cărţile de Catehism, care ne sunt atât de folositoare.

Astfel, împreună, încercăm să Îl cunoaştem pe Dumnezeu şi să păşim pe calea poruncilor Sale, cunoscându-I mai întâi voia, exprimată prin Cuvântul Său şi învăţătura Bisericii, al cărei Cap Mântuitor este Iisus Hristos. (Pr. paroh Gheorghe Adrian Fofiu)

Ultimele din categorie