Ecouri ale vizitei Patriarhului Ecumenic în Belgia

8 Aprilie 2015 09:12 Ortodoxia în lume

Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului a vizitat recent Belgia, între 29 ianuarie şi 1 februarie 2015.

El a fost invitat de Universitatea Catolică din Louvain şi a fost primit la aeroport de către Mitropolitul Atenagora al Belgiei, de către Ambasadorii Turciei şi Greciei în Belgia şi de alte oficialităţi.

În seara zilei de 29 ianuarie, Sanctitatea Sa a ţinut o conferinţă la Universitatea din Louvain intitulată “Îndumnezeirea în tradiţia ortodoxă”, acolo unde acum 20 de ani a primit un Doctorat honoris causa al acestei universităţi.

În 30 ianuarie, Patriarhul ecumenic a fost primit de către Regele Filip al Belgiei.

Vizita patriarhului ecumenic în Belgia a fost o încununare a prezenţei Patriarhiei ecumenice în această ţară, iar credicioşi ortodocşi aparţinând tuturor Patriarhiilor naţionale au fost prezenţi la slujbele prezidate de către ierarhul constantinopolitan. Ortodoxia universală din această ţară şi-a manifestat încă o dată coeziunea şi coerenţa dogmatică şi liturgică, chiar dacă este organizată jurisdicţional în diferite eparhii aparţinând Bisericilor naţionale.

Ultimele din categorie