Absolvenţii Colegiului Naţional de Apărare la Palatul Patriarhiei

4 Aprilie 2011 15:37 Patriarhia Română

Absolvenţii promoţiei 2010-2011 ai Colegiului Naţional de Apărare au fost primiţi, astăzi, 4 aprilie, la Palatul Patriarhiei, de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu prilejul încheierii cursurilor superioare.

În cadrul vizitei, Patriarhul României i-a felicitat pe absolvenţi şi a subliniat rolul comun al Bisericii şi al Armatei.

„Noi vă dorim ajutorul lui Dumnezeu în toată lucrarea bună şi, desigur, aşa cum se ştie, dorim o frumoasă cooperare între Biserică şi Armată. Avem şi o misiune comună, aceea de a apăra valorile spirituale şi materiale ale poporului, dar şi de a le promova, nu numai de a le apăra, de a le evidenţia fără complexe de inferioritate şi de superioritate, ci doar cu un realism sănătos. Din acest punct de vedere şi Biserica noastră încearcă atât pe plan interortodox cât şi intercreştin să aducă o contribuţie şi în acelaşi timp să arate identitatea ei dinamică”, a spus Preafericirea Sa, după cum ne informează Radio TRINITAS.

Grupul a fost condus de comandorul Laurenţiu Anghelescu care şi-a exprimat dorinţa ca această tradiţie să continue.

„Am ţinut în mod deosebit, Preafericite Părinte Patriarh, să vă facem această vizită putând spune cu toată inima că ne putem bucura de binecuvântarea Preafericirii Voastre la acest colegiu. Noi asta dorim să devină o tradiţie a colegiului să vină la Patriarhia Română”, a spus comandorul Laurenţiu Anghelescu.

sursa: basilica.ro

Citește alte articole despre: biserică, armată, absolvent

Ultimele din categorie