Biserica respectă libertatea individuală, dar rămâne fidelă propriei sale rânduieli

3 Ianuarie 2013 23:15 Patriarhia Română

Pentru a păstra neştirbit renumele regretatului regizor Sergiu Nicolaescu în memoria poporului român, majoritar creştin ortodox, Arhiepiscopia Bucureştilor a făcut în cursul zilei de 3 ianuarie 2013 un apel către familia renumitului artist pentru ca el să fie înmormântat creştineşte.

În acest sens, Biserica s-a oferit să acopere cheltuielile de înmormântare a regizorului Sergiu Nicolaescu pentru ca mormântul său să devină loc de omagiere pentru numeroşii admiratori care i-au apreciat filmele de excepţie realizate de-a lungul unei cariere prodigioase. Cu toate acestea, familia domnului Sergiu Nicolaescu a ales să respecte dorinţa lui testamentară de a fi incinerat (ars la crematoriu).

Biserica Ortodoxă Română respinge practica necreştină a incinerării, deorece aceasta este contrară credinţei ortodoxe bimilenare pe care se întemeiază hotărârile Sfântului Sinod din anii 1928, 1933 şi din 5 iulie 2012.

Întrucât Biserica Ortodoxă are numai servicii religioase pentru înmormântare (punere în mormânt), ea nu poate asigura funeraliile religioase pentru cei care sunt incineraţi.

(Biroul de Presă al Patriarhiei Române)

Citiţi şi: „După ce este părăsit de suflet, de ce să mai dăm vreo consideraţie trupului?”

Citiţi şi: Faima lumească arsă de focul crematoriului

Citiţi şi: Înhumare versus incinerare

Citiţi şi: Înhumare sau incinerare?

Citește alte articole despre: incinerare, înmormântare, Sergiu Nicolaescu

Ultimele din categorie