Lămuriri privind paraclisul provizoriu de pe amplasamentul Catedralei Mântuirii Neamului

4 Aprilie 2011 12:46 Patriarhia Română

Biroul de Presă al Patriarhiei Române ne informează:

Având în vedere organizarea de şantier a Catedralei Mântuirii Neamului, precum şi prezenţa permanentă a unui număr mare de muncitori care vor lucra aici, Patriarhia Română construieşte, pe amplasamentul Catedralei, o bisericuţă (paraclis) provizorie, pe structură metalică, cu următoarele dimensiuni: douăzeci şi cinci de metri lungime şi şase metri lăţime.

În această bisericuţă (paraclis), cu hramul Învierea Domnului, se vor înălța zilnic rugăciuni către Preamilostivul Dumnezeu, pentru ajutor în buna desfăşurare a lucrărilor de construire a noii Catedrale.

Tot aici, se vor primi zilnic pomelnice pentru vii şi morţi, precum şi donaţii în bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului, eliberându-se chitanţă personalizată, iar numele va fi trecut în lista donatorilor pentru construcţia Catedralei Mântuirii Neamului şi va fi pomenit la slujbele din acest paraclis.

Atunci când lucrările de construcţie a Catedralei Mântuirii Neamului se vor încheia, în locul altarului acestui paraclis provizoriu se va înălţa o Sfântă Cruce, care va fi numită: Crucea Pelerinilor.

sursa: basilica.ro

Citește alte articole despre: biserică, catedrală

Ultimele din categorie