Patriarhia Română organizează cursuri de formare de specialişti în domeniul conservării patrimoniului cultural naţional

11 Octombrie 2011 12:25 Patriarhia Română

Centrul pentru patrimoniul cultural 'Sfântul Constantin Brâncoveanu' al Patriarhiei Române a deschis ieri, 10 octombrie 2011, cursurile de formare de specialişti în domeniul conservării patrimoniului cultural naţional.

Cursurile inaugurate ieri fac parte din a treia serie organizată de Centrul pentru patrimoniul cultural al Patriarhiei Române şi cuprinde trei module care se întind pe o perioadă de un an şi jumătate. Cursanţii vor învăţa elemente de teorie, echipament, evidenţa gestiunii, condiţii de microclimat şi activităţi practice. Cursul se va desfăşura la Facultatea de Teologie din Bucureşti şi la sediul Centrului pentru patrimoniu cultural 'Sfântul Constantin Brâncoveanu'. Cursanţii şi profesorii au participat la slujba Te Deum-ului în Catedrala patriarhală.

Slujba Te Deum-ului a fost săvârşită de părintele Florin Şerbănescu, consilier patriarhal - Centrul pentru patrimoniul cultural 'Sfântul Constantin Brâncoveanu', alături de slujitori ai Catedralei patriarhale, după cum ne informează Ziarul Lumina.

'Bucuria noastră este de a vă vedea veniţi aici la primul curs şi a vă spune bun venit şi învăţătură cu spor. Să abordaţi această formare profesională cu convingerea că vă va fi de folos acolo unde vă veţi desfăşura activitatea. În acest cadru liturgic vă aducem binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, care a dorit ţinerea acestei slujbe de mulţumire în Catedrala patriarhală, pentru a trăi întreolaltă bucuria solemnităţii rugăciunii la început de drum, şi care vă binecuvântează cu părintească dragoste întru toate cele bune pe care le veţi săvârşi pe parcursul acestui curs', a spus părintele Florin Şerbănescu.

sursa: basilica.ro

Citește alte articole despre: biserică, patrimoniu, curs, instruire

Ultimele din categorie