Egipt: Jurnalist bătut în închisoare pentru că s-a convertit la creștinism

Religia în lume

Egipt: Jurnalist bătut în închisoare pentru că s-a convertit la creștinism

    • Egipt: Jurnalist bătut în închisoare pentru că s-a convertit la creștinism
      Egipt: Jurnalist bătut în închisoare pentru că s-a convertit la creștinism

      Egipt: Jurnalist bătut în închisoare pentru că s-a convertit la creștinism

Un egiptean convertit la creștinism este în continuare ținut în închisoare sub acuzația de blasfemie săvârșită prin convertirea sa. Acesta a depășit de mult perioada legală de 6 luni de investigație, iar avocatul său a depus plângeri oficiale, însă nu s-a luat nicio măsură, acesta fiind abuzat în continuare pentru trecerea sa la creștinism.

Un jurnalist deținut pe motive legate de convertirea sa la creștinism acum mai bine de șapte ani, este maltratat de oficialii închisorii și de ceilalți deținuți, a declarat miercuri avocatul său pentru Daily News Egipt. Beshouy Armia, numit anterior Mohamed Hegazy, este deținut în prezent în închisoarea de înaltă securitate Tora, fiind acuzat de blasfemie, deși cazul său nu a ajuns încă la curtea de judecată.

Avocatul său, Karam Ghobrial, a declarat că de când clientul său a fost reținut, a suferit bătăi puternice și a fost subiectul unor abuzuri verbale, legate de confesiunea și convertirea sa la creștinism. Lui Armia nu i s-a dat voie să aibă la el Biblie și nu mai are ochelari de când i-au fost sparți în mod intenționat.

Bătăile și tortura sunt la ordinea zilei în închisorile egiptene. Numai în aprilie, s-au descoperit că 10 persoane au murit în centrele de detenție, unele din cauza torturii iar altele din cauza îngrijirilor necorespunzătoare inadecvate. De asemenea, în birourile securității de stat, s-au înregistrat 68 de cazuri de tortură.

Ghobrial a depus o plângere către procurorul general cu privire la statutul și tratarea clientului său. Printr-o copie a documentului, văzută de Daily News Egipt, se declară că Armia a fost reținut fără bază legală, pe o perioadă mai mare de șase luni alocată pentru detenția în cazuri extreme. Documentul susține că detenția înainte de proces ar trebui folosită atunci când există teama ca acuzatul să nu fugă sau să comită alte infracțiuni. Deținutul ar trebui tratat cu demnitate și nu să fie torturat, lucru care încalcă constituția. Ca argument pentru eliberarea lui Armia, documentul mai amintește și despre investigarea polițistului Ahamed Fawzy de la închisoarea Tora, care a fost identificat responsabil pentru majoritatea abuzurilor împotriva lui Armia.

Traducere și adaptare:
Citește despre: