Rusia inițiază misiunea pentru protejarea creștinilor din Orientul Mijlociu

12 Iunie 2015 18:02 Religia în lume

Noua organizație internațională se va numi The Christian World (Lumea creștină). Scopul este de a activa funcționarea institutelor din societatea civilă a Rusiei și din alte țări pentru a coopera în respectarea legilor internaționale, sociale și a dialogului religios.

Noua organizație internațională se va numi The Christian World (Lumea creștină). Scopul său este de a activa funcționarea institutelor din societatea civilă a Rusiei și din alte țări pentru a coopera în respectarea legilor internaționale, sociale și a dialogului religios.

Reprezentanții Siriei și Libanului care au participat la forum, au susținut cu tărie inițiativa înființării misiunii privind protecția creștinilor din Orientul Mijlociu. „Ne bucurăm să auzim despre această decizie - a declarat un delegat al Siriei, Karin Hassan - sunt mulți creștini în țara noastră și vom susține misiunea. Siria a fost dintotdeauna în relații bune cu Rusia și sperăm să le dezvoltăm și să le întărim”.

Anterior, reprezentantul mișcării tineretului Al-Marada din Liban, Shadi Dahla, a declarat în cadrul aceluiași forum că Libanul se așteaptă ca Rusia să se întoarcă în Orientul Mijlociu, lucru necesar pentru stabilizarea situației din regiune și echilibrarea forțelor.

Al 3-lea Forum al Tineretului Creștin al Rusiei a avut loc sub auspiciile Bisericii Ortodoxe Ruse, Consiliului Mondial Rus al Poporului, Societății palestiniene imperiale ortodoxă și a alte organizații publice și de caritate. Forumul frecventat în mare parte de tineri, a găzduit aproximativ 300 de delegați din Moscova, regiunea Rostov, Regiunea Krasnodar, Stavropolye, Osetia de Nord, Armenia, Georgia, Liban, Siria, Grecia și Cipru.

Ultimele din categorie