“Situaţia creştinilor din Orientul Mijlociu” dezbătută la ONU

2 Martie 2015 12:37 Religia în lume

În ziua de 2 mai 2015, cea de-a 28-a sesiune a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului la Geneva va aborda problema situaţiei creştinilor din Orientul Mijlociu.

Bisericile creştine prezente în Orientul Mijlociu vor avea ocazia să expună situaţia tragică în care se află şi pericolele din viitor. În cadrul conferinţei, vor lua cuvântul printre alţii Vicepreşedintele Departamentului pentru relaţii ecclesiale exterioare a Patriarhiei Rusiei, Vicepreşedintele Societăţii Imperiale a Palestinei, precum şi ierarhi creştini din această zonă. Tot la această conferinţă şi-au anunţat prezenţa şi Serghei Lavrov, Ministrul de Externe al Rusiei, dar şi Maica Agnes Maryam as Slib care va vorbi despre mărturii ale crimelor Statului Islamic în Siria şi Irak împotriva creştinilor.

Creştinii din Orientul Mijlociu sunt pe cale de dispariţie, leagănul creştinătăţii fiind sistematic epurat de creştini de către islamiştii radicali. Astfel, în ultimii 5 ani, numărul creştinilor s-a înjumătăţit în întreg Orientul Mijlociu, milioane de creştini fiind expulzaţi, forţaţi să imigreze, ucişi sau trecuţi cu forţa la islamism. Situaţia creştinilor din Orientul Mijlociu este cel mai mare dezastru cultural şi religios de pe planetă în secolul al XXI-lea.

Ultimele din categorie