Ajutoare din partea Asociației „Kids Help Point” pentru patru localități din județele Iași și Neamț. 250 de persoane au primit materiale sanitare, medicamente și alimente

În perioada 7–30 mai 2020, Asociația „Kids Help Point” din Iași, cu sprijinul Fundației Comunitare Iași și ING Bank, a oferit ajutoare de urgență pentru 250 de persoane din localitățile Dobrovăț, Curagău, Ghelăiești și Dîrloaia. Cu această ocazie, voluntarii au cumpărat și au donat alimente, medicamente și produse sanitare de protecție împotriva noului coronavirus.

Organizația „Kids Help Point” din Iași a accesat în luna aprilie un fond de urgență pentru comunități vulnerabile, pus la dispoziție de Fundația Comunitară București și ING Bank România. Sprijinul financiar a fost realizat cu sprijinul Fundației Comunitare Iași, iar voluntarii asociației au achiziționat și oferit pachete de urgență pentru 250 de persoane aflate în situații de risc. Mai multe detalii ne-a oferit Camelia Onofrei, "Kids Help Point" Iași: „Ne continuăm misiunea, mai bine spus facem pași mărunți pentru a ne realiza visul, și anume de a schimba lumea cu propriile forțe. Ne dorim să păstram speranța tuturor celor care trec printr-o perioadă dificilă, vrem să le transmitem optimism și să fim alături de ei atât din punct de vedere material, cu lucruri indispensabile vieții, cât și din punct de vedere moral și psihologic. Singurătatea, tristețea, lipsurile, dar și incertitudinea și nesiguranța pe care ei au resimțit-o în aceasta perioadă dificilă sunt principalele lucruri pe care vrem să le îndepărtăm.

Corect ar fi ca toți oamenii să fie egali, să aibă condiții bune de trai sau măcar să nu trăiască cu grija de a nu avea ce pune în ziua următoare pe masă. În unele locuri, sate uitate de lume, nu se întâmplă asta din păcate, dar oamenii binevoitori, cu suflet bun, rup o bucățică din timpul lor și o dăruiesc, pentru că nu este nimic mai frumos decât a oferi din puținul tău.

Am pornit la drum în trenul faptelor bune la care am mai adăugat un vagon, dar de fiecare dată, îi mai rămân locuri libere. Cu ajutorul, sprijinul și gândurile voastre bune, trenul faptelor bune va reuși să oprească la mai multe stații, dar până atunci ne-am ocupat de încărcatul vagoanelor. Mai multe stații vizitate, mai multe suflete alimentate cu zâmbete.

Proiectul s-a derulat perioada 7-30 mai 2020. S-au realizat 70 de pachete ce deservesc 250 de persoane care apartin comunităților vulnerabile din patru sate: două din județul Iași - Dobrovăț și Curagău - și două sate din județul Neamț - Ghelăiești și Dîrloaia. Pe fondul restricțiilor de circulație din această perioadă, am căutat să acoperim atât necesitățile de bază prin alimente (ulei, făină, zahăr, conserve, paste), produse de igienă personală (șampon, săpun, gel de duș, periuță, pastă de dinți, detergent, clor etc.), cât și produse de prevenție și protecție sanitară.

Având în vedere încheierea proiectului susținut de Fundația Comunitară Iași, căutăm resurse pentru a duce mai departe acest ajutor comunitar”.

De la același autor

Ultimele din categorie