Ajutor pentru mama cu nume de Iubire, cu tripleți și cu încă cinci copii

Upendo este prima mamă de tripleți pe care am cunoscut-o. Este atât de săracă, încât nu are cu ce să-și hrănească copiii. Deși merge zilnic la sapă, nu reușește să aibă mălai decât pentru a pregăti un cir, nu pentru a face mămăligă.  Nici lapte nu are, întrucât nu-și permite să cumpere o vacă sau o capră. Tripleții au deja un an dar, din cauza subnutriției, niciunul nu merge în picioare.

Upendo înseamnă Iubire. Upendo o cheamă pe una dintre femeile din tribul de massai din Mapogoro. Upendo este mama a 8 copii: Meshaki, Tasho, Kipasisi, Shamia, Sofia, Maria, Kristian și Kristina.

Ne-a așteptat într-o zi în fața bisericii și ne-a spus câteva lucruri despre familia ei – iar cele auzite mult ne-au mai impresionat! La ultima sarcină a avut tripleți. Așa s-au născut Maria, Kristian și Kristina. Kristina este cea mai rahitică și, la momentul întâlnirii, nu avea nici măcar o hăinuță pe ea.

Upendo este prima mamă de tripleți pe care am cunoscut-o. Este atât de săracă, încât nu are cu ce să-și hrănească copiii. Deși merge zilnic la sapă, nu reușește să aibă mălai decât pentru a pregăti un cir, nu pentru a face mămăligă.  Nici lapte nu are, întrucât nu-și permite să cumpere o vacă sau o capră. Tripleții au deja un an dar, din cauza subnutriției, niciunul nu merge în picioare. Upendo suferă mult din cauza asta. Mai suferă și din cauză că nu a reușit să trimită la școală pe niciunul dintre copii.

Femeia nu este încă botezată. În acest context, am întrebat-o cum de pentru ultimii patru copii a ales nume creștine. Ne-a răspuns că, în urmă cu câțiva ani, a început să meargă la Biserica Ortodoxă. Că vrea să se boteze și să-și boteze copiii. Ne-am bucurat să auzim asta.

Ne dorim din toată inima să putem s-o ajutăm. Ne gândim să cumpărăm o vacă pentru familia ei, să-i sprijinim pe copii să meargă la școală și poate chiar să le construim o căsuță. Deocamdată am donat alimente și haine.

Până acum, în cadrul campaniei „Ajutor pentru Tanzania” s-au cumpărat 25 de vaci și 50 de capre. Cu ajutorul lui Dumnezeu nădăjduim să cumpărăm și a 26-a vacă și s-o dăruim familiei lui Upendo.

Intrați aici, dacă doriți să donați o masă sau o vacă pentru Upendo și să sprijiniți activitatea Centrului Misionar Ortodox din Kidamali, Tanzania.

Citește alte articole despre: mama, tripleti, ajutor, Ajutor pentru Tanzania, Tanzania, massai

Ultimele din categorie