Arc peste timp la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi

18 Mai 2019 10:12 Arhiepiscopia Iaşilor

Recunoștință față de profesori, fidelitate pentru instituția de învățământ și bucuria revederii colegilor sunt emoții pe care le-au simțit absolvenții promoției 1999 a Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi în ziua de 16 mai 2019.

După două decenii au revenit în instituția care i-a format în anii adolescenței. Revederea a început cu slujba Sfintei Liturghii la care au slujit membrii clerici ai acestei promoții și foști preoți profesori din perioada 1994-1999, Liturghia fiind continuată de o slujbă de mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu în cei 20 de ani care au trecut de la părăsirea băncilor școlii și pentru roadele aduse de fiecare în parte în parohia pe care o păstorește , dar și în societatea civilă de către cei care sunt mireni.

Programul a continuat, apoi, în sala de festivități a seminarului, unde au participat profesorii și foștii elevi, cu strigarea catalogului și prezentarea fiecărui coleg în parte. Absolvenții prezenți au luat cuvântul rând pe rând, depănând amintirile și lucurile frumoase pe care le-au făcut în anii ce au trecut.

„Sunt fericit că mi-am văzut colegii, sunt mândru că am fost printre primele promoții ale Seminarului din Dorohoi și recunoscător că cei cinci ani de studiu împreună cu acești colegi frumoși în perioada 1994-1999 mi-au conturat personalitatea și m-au făcut preotul care sunt astăzi. E un moment unic să te întâlnești la 20 de ani cu foștii colegi și să realizezi că prieteniile care s-au legat în anii de liceu au devenit prietenii pe viață”, a mărturisit părintele Ciprian Șoptică.

De asemenea, părintele Mihai Anghel a spus: „fiecare dintre noi a așternut cu siguranță în sufletul lui această filă din viață... Rămâne să o păstrăm frumos, acolo unde timpul ne este prieten și viața un permanent răsfăț... Am învățat că viața e un cântec pe toate notele gamei...pe cele de jos și pe cele de mai sus. Astăzi le-am cântat împreună pe cele de sus. Să dea Domnul să le cântăm cât mai des!”, iar părintele Cezar Mai a sintetizat în doar câteva cuvinte evenimentele petrecute în această zi: „20 de ani într-o zi, o zi cât 20 de ani”.

În cadrul promoției 1994-1999 a Seminarului Teologic Dorohoi au absolvit 32 de elevi, dintre care 23 sunt preoți. La întâlnirea din acest an au participat 29 de absolvenți. (pr. Șoptică Ciprian)

Ultimele din categorie