93 de ani de la încoronarea Regilor României la Alba Iulia

17 Octombrie 2015 12:22 Arhiepiscopia Alba Iuliei

În zilele de 15 și 16 octombrie 2015, s-au desfășurat, cu ocazia împlinirii a 93 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria la Alba Iulia, o serie de evenimente speciale.

Cu ocazia împlinirii a 93 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria – momentul simbolic care a încununat procesul de creare a naţiunii române şi a statului ei – în Alba Iulia s-au desfășurat, în zilele de 15 și 16 octombrie 2015, o serie de evenimente speciale la care a participat Principesa Maria a României. În Catedrala Încoronării din Alba Iulia, Alteța Sa Regală a luat parte la slujba de Te Deum, oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei. 

Manifestările din data de 15 octombrie, dedicate aniversării a 93 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, au început la primele ore ale dimineții cu inaugurarea Centrului de resurse Academia Doamnelor din Alba Iulia. De la ora 12.00 s-a oficiat Slujba de Te Deum, și de la ora 17.00, manifestările au continuat cu vernisajul expoziției de parfumuri „Istorie cu parfum”, organizată la Muzeul Principia din Piața Cetății, și s-au încheiat seara, la Casa de Cultură a Studenților din municipiu cu concertul „Inimă de femeie”. Vineri, între orele 9.00 - 10.00, Alteța Sa Regală, Principesa Maria a României, a efectuat o vizită la Centrul de Recuperare Neuromotorie Maria Beatrice din Alba Iulia.

Sursa: http://reintregirea.ro/93-de-ani-de-la-incoronarea-regilor-romaniei-la-alba-iulia/

Ultimele din categorie