Conferinţa „Educația creștină din zilele noastre” a avut loc la Arad

13 Mai 2016 12:29 Arhiepiscopia Aradului

În Sala „Ferdinand” a Primăriei Aradului a avut loc joi, 12 mai 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, o conferință susţinută de Cuvioasa Maică Magdalena de la Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul din Essex (Anglia) în cadrul manifestărilor „Filocalia”, organizate de Arhiepiscopia Aradului, Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad și Primaria Aradului.

Cuvioasa Maică Magdalena a împărtășit celor prezenți faptul că „educatorii profesionişti i-au confirmat părerea că mediul de acasă este cel mai influent pentru un copil. Adolescenții adesea par imuni la influenţele familiei, dar, de fapt, tocmai acestea le formează modul în care vor reacţiona la presiunilor și ispite colegilor. Unele țări permit alegerea școlarizării: școli de stat, școli private, inclusiv cele organizate de Biserică, sau școlarizarea la domiciliu. Nici un sistem nu garantează că elevii săi vor deveni creștini ortodocși credincioși. Aceasta depinde de toate persoanele implicate: directorul, profesorul. Există capcane spirituale în fiecare sistem”.

Tema evenimentului, „Educația creștină din zilele noastre”, a fost în relație directă cu tematica generală a manifestărilor „Filocalia”. Cele 22 de manifestări care s-au desfășurat până acum în anul 2016, în cadrul Filocaliei, au fost consacrate Anului omagial al educației tineretului ortodox în Patriarhia Ortodoxă Română.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie