A doua zi de Paști, la Catedrala Veche din Arad

3 Mai 2016 13:05 Arhiepiscopia Aradului

Luni, 2 mai 2016, în cea de-a doua zi de Paști, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”, alături de părinții slujitori ai acestei biserici și în prezența oficialităților locale și a unui număr mare de credincioși.

În cuvântul de învăţătură, Chiriarhul a arătat că neputința omenească de a vedea pe Dumnezeu trezește conștiința prezenței Sale în lume și viață.

„Dorința vederii lui Dumnezeu angajează și celelalte simțuri ca și puterile sufletești, cum arată Evanghelia slujbei celei de-a doua învieri, întregită la sfârșitul Săptămânii Luminate cu aceea din Duminica închinată Sfântului Apostol Toma, sau alte evanghelii ale arătării Mântuitorului ucenicilor Săi după biruința asupra mortii, ca de exemplu la ascultarea cuvântului dumnezeiesc, la cina cu ei prin realitatea Sfintei Împărtășanii, la mireasma Tainei Mirului. Evanghelia zilei atrage luarea aminte asupra mărturiilor întregii Sfinte Scripturi, iar în mod aparte a celei date de Sfantul Ioan Botezătorul despre prezența permanentă a Mântuitorului între ai Săi până la sfârșitul veacului, cum întregește și Sfantul Evanghelist Matei în încheierea scrierii sale. Cinstirea icoanei în Ortodoxie arată Chipul Fiului lui Dumnezeu Întrupat, Care a împlinit lucrarea de restaurare a Chipului lui Dumnezeu în om prin jertfa Sa”, a arătat Chiriarhul.

La momentul împărtășirii zeci de credincioși, majoritatea copii, au primit Trupul și Sângele Mântuitorului. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul de tineret al Catedralei Vechi.

Sursa: episcopiaaradului.ro

Ultimele din categorie