Manifestările „Filocalia” încep la Arad

2 Martie 2016 23:02 Arhiepiscopia Aradului

Vineri, 4 martie 2016, va avea loc la Arad, deschiderea manifestărilor Filocalia, cu binecuvântarea și prin grija părintească a Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

Prima etapă a manifestărilor Filocalia din acest an se va desfăşura în perioada 4-23 martie 2016, având ca invitați principali pe părintele Nikolai Sakharov, părintele Agapie Corbu și dr. Dan Cioată de la Universitatea de Vest Vasile Goldiș.

Invitatul deosebit al acestor prime manifestări filocalice este părintele Nikolai Sakharov de la Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul din Essex, care, pe lângă manifestările publice, va avea un dialog cu studenții Facultății de Teologie Ilarion V. Felea a Universității Aurel Vlaicu. De asemenea, credincioșii Parohiilor Nașterea Sfântul Ioan Botezătorul din Arad-Bujac și Nașterea Domnului din Micălaca Veche II-Arad, profesorii și profesoarele de religie, precum și elevii Colegiilor și Liceelor arădene se vor întâlni cu parintele Nikolai Sakharov.

De asemenea, organizatorii, Arhiepiscopia Aradului și Centrul Cultural Județean Arad, prin implicarea Consiliului Județean Arad și a Primăriei Aradului, vor prezenta un program deosebit dedicat educației ortodoxe a tineretului.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie