O nouă apariție editorială, la Editura Arhiepiscopiei Aradului

3 Ianuarie 2016 18:13 Arhiepiscopia Aradului

La finele lunii decembrie 2015, a apărut, la Editura Arhiepiscopiei Aradului, cartea „Catedrala Ortodoxă Veche a Aradului. Tradiție și actualitate (1865-2015). 150 de ani de istorie, spiritualitate și cultură ecleziastică”, aparținând parohiei Arad-Centru.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Timotei Seviciu, parohia ortodoxă română Arad-Centru a publicat, la editura Arhiepiscopiei Aradului, un volum omagial dedicat manifestărilor cultural-bisericești prilejuite de 150 de ani de la înălțarea și târnosirea Catedralei Vechi din Arad, sub titlul Catedrala Ortodoxă Veche a Aradului. Tradiție și actualitate (1865-2015). 150 de ani de istorie, spiritualitate și cultură ecleziastică.

Volumul se constituie într-un document menit să arate generațiilor următoare ceea ce s-a realizat până la împlinirea celor 150 de ani de existență a Catedralei Vechi din Arad. În aceeași măsură, cartea scoate la lumină diverse aspecte și personalități din bogata istorie a acestui edificiu ecleziastic. Oferă, atât cititorilor avizați, cât și celor de rând, bogate informații legate de viața și slujitorii catedralei, și pune în lumină rolul spiritual, cultural și național pe care acest sfânt locaș l-a avut în această parte de țară.

Cartea s-a bucurat de concursul Înaltpreasfinției Sale Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, și a avut ca și coordonatori pe părintele Traian-Ioan Micoroi, parohul Catedralei Vechi, părintele Cristinel Ioja și pe Asist. Univ. Dr. Marcel Tang. Publicarea acestui volum se constituie într-un pios omagiu adus tuturor slujitorilor, ctitorilor, binefăcătorilor, ostenitorilor și credincioșilor acestui sfânt locaș.

Sursa: http://www.episcopiaaradului.ro/2015/12/noua-aparitie-tipografica-in-editura-arhiepiscopiei-aradului/

Ultimele din categorie