Prezenţă arhierească la pelerinajul de Florii din Parohia arădeană Scânteia

25 Aprilie 2016 20:00 Arhiepiscopia Aradului

Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a participat sâmbătă, 23 aprilie 2016, începând cu ora 16.00, la Pelerinajul de Florii organizat în Parohia Scânteia - Domeniul Lupaş, Protopopiatul Arad.

Înaltpreasfinţia Sa a fost întâmpinat la intrarea pe Domeniul Lupaş de către un sobor de preoţi din parohiile învecinate. Tineri şi copii îmbrăcaţi în frumoase straie tradiţionale, purtând în mâini ramuri de salcie, icoane şi făclii, au parcurs împreună drumul până la biserică, unde a săvârşit slujba Vecerniei, în cadrul căreia s-au rostit ectenii speciale pentru tinerii şi pelerinii prezenţi la această procesiune.

În cuvântul de învăţătură rostit cu acest prilej, Chiriarhul a vorbit despre tradiţia procesiunii cu ramuri de salcie în ajun de Florii şi semnificaţia ei, ca urmare a Mântuitorului pe calea Ierusalimului ceresc.

După Vecernie, în faţa bisericii, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a rostit rugăciunea de binecuvântare a ramurilor, care au fost luate de credincioşi spre asezarea lor acasă, alături de icoane.

Sursa: episcopiaaradului.ro

Ultimele din categorie