Prima ediţie a „Marşului pentru viaţă” a avut loc în Ineu, judeţul Arad

1 Aprilie 2016 18:15 Arhiepiscopia Aradului

Prima ediție a „Marşului pentru viaţă” a avut loc joi, 31 martie 2016, la Ineu, acesta desfășurăndu-se cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

După intonarea Condacului Buneivestiri „Apărătoare Doamnă”, manifestanții pentru viață au pornit în marș de la Biserica Ortodoxă Ineu, pe Bulevardul Republicii, până la Liceul „Mihai Viteazul”, înconjurând bustul lui Vasile Goldiș, promotor al făuririi României, trecând pe lângă Monumentul Eroului Necunoscut și întorcându-se înapoi în Biserică.

La finalul manifestării, Anamaria Jitea, Președintele Asociației Ikon, a rostit un cuvânt în care a amintit de cele peste 23 de milioane de avorturi înregistrate în România şi i-a îndemnat pe tineri și pe cei prezenți la a trăi o viață în Hristos și cu Hristos, pentru propășirea țării și a neamului din care facem parte. De asemenea şi-a manifestat bucuria că în Protopopiatul Ineu a găsit o comunitate în care Biserica, Școala și Administaţia Locală și-au dat mâna pentru a susține și apăra viața.

Cuvântul de încheiere l-a avut părintele protopop Adrian Zaha, care a mărturisit că acţiunea aceasta a avut un rol benefic şi a mulţumit, întâi de toate, Bunului Dumnezeu, apoi preoţilor implicaţi, Asociaţiei IKON, copiilor şi profesorilor, autorităţilor şi tuturor celor care au sprijinit acest eveniment.

Sursa: episcopiaaradului.ro

Ultimele din categorie