Prohodul Domnului și Procesiunea cu Sfântul Epitaf, în Arhepiscopia Aradului

30 Aprilie 2016 16:24 Arhiepiscopia Aradului

Denia Prohodului Domnului și Procesiunea cu Sfântul Epitaf au fost oficiate vineri, 29 aprilie 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, în toate catedralele, parohiile și mănăstirile din Arhiepiscopia Aradului.

„Prohodul Domnului arată nodul divin dintre taina Crucii şi taina Învierii lui Hristos, dintre smerenia Lui şi slava Sa. Dumnezeu nu ne vede de la înălţimea unui turn de fildeş, ci de la înălţimea Crucii. Prin Hristos am învăţat că privirea lui Dumnezeu este o privire de iubire şi milă. Dumnezeu nu priveşte spre noi într-un mod obişnuit. El o face cu dragoste nespusă, cu o dragoste infinită, o dragoste învăpăiată şi intensă, o iubire sinceră, indestructibilă, o iubire care niciodată nu poate fi înăbuşită”, a subliniat arhimandritul Teofan Mada, vicar administrativ eparhial.

Procesiunea tradițională de la sfârșitul Doxologiei a avut loc în jurul Bisericilor, simbolizînd ducerea către mormânt a Mântuitorului, la care toți credincioșii prezenți au trecut pe sub Sfântul Epitaf la intrarea în lăcașul de cult.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie