Sfinţire de troiţă la Mănăstirea arădeană Hodoş-Bodrog

4 Aprilie 2016 11:48 Arhiepiscopia Aradului

Duminica a III-a din Postul Mare (a Sfintei Cruci) a fost sărbătorită şi de obştea Sfintei Mănăstiri Hodoş-Bodrog. Sfânta Liturghie a fost săvârşită de către un sobor de slujitori în biserica cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh”, în prezenţa a numeroşi credincioşi veniţi din parohiile învecinate.

După sâvârşirea Sfintei Liturghii, credincioşii au avut posibilitatea de a participa la slujba de sfinţire a unei troiţe în stil maramureşan, aşezată în curtea de la intrarea în mănăstire.

Părintele protosinghel Iustin Popovici, consilier cultural al Sfintei Arhiepiscopii a Aradului, în cuvântul de învăţătură rostit cu acest prilej, a vorbit despre importanţa Sfintei Cruci în viaţa spirituală a creştinului.

Totodată, părintele Iustin a subliniat faptul că: „numărul foarte mare de cruci şi troiţe amplasate pe pământul patriei noastre vădesc cinstirea şi evlavia deosebită pe care a acordat-o poporul român acestui binecuvântat semn creştin precum şi afirmarea identităţii de ortodocşi”.

După sfinţirea troiţei, soborul slujitor şi credincioşii prezenţi s-au închinat în faţa troiţei, intonând imnul: „Crucii Tale ne închinăm, Hristoase, şi Sfântă Învierea Ta o lăudăm şi o mărim!”

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie