Catedrala „Sfântul Spiridon - Nou” din Capitală și-a cinstit ocrotitorul

13 Decembrie 2016 13:19 Arhiepiscopia Bucureştilor

Sute de credincioși au participat luni, 12 decembrie 2016, la hramul Catedralei Sfântul Spiridon - Nou din București. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

Manifestările dedicate hramului au debutat cu scoaterea în procesiune a raclei cu fragmentul din moaștele Sfântului Spiridon și așezarea lor sub un baldachin în curtea locașului de cult. În cuvântul rostit, ierarhul a evidențiat implicarea pastoral-misionară a Sfântului Ierarh Spiridon în viața comunității.

Sfântul Ierarh Spiridon a înțeles să se îmbrace haina unei adânci smerenii, a unei simplități care i-au adus prețuirea și admirația tuturor celor din jur. Sfântul Ierarh Spiridon a fsot un om blând, pentru că din bunătatea sa s-au înfruptat foarte mulți oameni care sufereau de diferite necazuri. Sfântul a plâns, s-a rugat și a mijlocit înaintea lui Dumnezeu pentru toți păstoriții săi aflați în suferință”, a spus ierarhul.

La final, părintele arhimandrit Veniamin Goreanu a prezentat CD-ul cu slujba Vecerniei Sfântului Ierarh Spiridon și un DVD cu istoricul Catedralei Sfântul Spiridon – Nou.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie