Cerc pastoral în Protoieria Câmpina

17 Mai 2016 16:51 Arhiepiscopia Bucureştilor

Protoieria Câmpina a organizat luni, 16 mai 2016, împreună cu parohiile din subordinea sa, un Cerc pastoral, care s-a desfășurat în cadrul Schitului Jercălăi din apropierea orașului Urlați, județul Prahova.

„Cercul pastoral a avut mai multe etape. La începutul întâlniri preoțești a fost citit Acatistul Învierii Domnului la finalul căruia părintele Ștefan Marian de la Parohia Telega-centru a rostit un cuvânt în care a vorbit despre sensul creștin al evlaviei sub diferite aspecte.

După săvârșirea Acatistului, părintele Dragoș Mihai Cârciu, slujitor la Parohia Filipeștii de Târg, a prezentat un referat prin care a evidențiat aspecte interesante și actuale cu privire la necesitatea implicării tinerilor în Biserică. Apoi, Părintele protoiereu Grigore Melnic a moderat intervenţiile și adăugirile la ceea ce s-a prezentat pe baza referatului, după care a amintit câteva aspecte de ordin administrativ. Totodată, reprezentanții parohiilor câștigătoare la Concursul național de creație «Biserica și Școala din sufletul meu» au primit ca apreciere și răsplată diplome de premiere din partea Protoieriei Câmpina.

În continuare, toți preoții participanți au putut vizita Cramele «Via Domnului» de la Jercălăi, primind informații cu privire la întregul proces și la tehnologia de producere și îmbuteliere a vinului de la părintele protosinghel ing. Petru Ungureanu, consilier al Sectorului Agricol, Viticol și Silvic al Arhiepiscopiei Bucureştilor”, a relatat părintele Răzvan-George Topală, slujitor în cadrul Protoieriei Câmpina.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie