Moaştele Sfântului Cuvios Efrem cel Nou au fost aduse la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului

11 Noiembrie 2016 18:47 Arhiepiscopia Bucureştilor

Moaştele Sfântului Cuvios Efrem cel Nou de la Reşedinţa Patriarhală au fost aduse vineri, 11 noiembrie 2016, spre închinare credincioşilor, la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Un fragment din moaştele Sfântului Cuvios Efrem cel Nou şi icoana sfântului au fost aduse spre închinare credincioşilor la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. Delegaţia care a însoţit sfintele moaşte a fost condusă de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploietşteanul, Episcop Vicar Patriarhal. Evenimentul este prilejuit de sărbătoarea Sfântului Ioan Gură de Aur, cel de-al treilea hram al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

În continuare a fost oficiat Acatistul Sfântului Efrem, urmat de o rugăciune, iar mai apoi, sfintele moaşte au fost purtate în procesiune şi aşezate spre închinare credincioşilor în baldachinul din pridvorul lăcaşului de cult, alături de moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur.

În jurul ore 16.30, înainte de aducerea moaştelor Sfântului Efrem, slujitorii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au oficiat Acatistul Sfântului Ioan Gură de Aur şi au aşezat apoi racla cu sfintele sale moaşte în baldachinul din pridvorul paraclisului.

Începând cu ora 18.00, la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, a fost oficiată slujba Sfântului Maslu de obşte.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie