Punerea pietrei de temelie în Parohia „Progresul 3” din Bucureşti

15 Mai 2016 11:50 Arhiepiscopia Bucureştilor

O nouă biserică va fi ridicată în Sectorul 4 al Capitalei. Piatra de temelie pentru noul locaș de cult cu hramurile „Sfântul și Dreptul Lazăr” și „Sfinții Martiri Brâncoveni” a fost pusă vineri, 13 mai 2016, de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

La eveniment au participat arhimandritul Veniamin Goreanu, Consilier patriarhal, părintele Mihai Aurel, Vicar eparhial, părintele Dumitru Ştefănescu, Consilier eparhial în cadrul Sectorului Administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureştilor, părintele Ioan Armaşi, Protopop al Protoieriei Sector 4 Capitală, preoţi din cadrul protopopiatului, viitorii ctitori ai bisericii, dar şi studenţi teologi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din Bucureşti.

Biserica ce va fi construită pe acest teren este singura din Protopopiatul Sector 4 ce va fi ocrotită de Sfântul și Dreptul Lazăr. În proximitatea bisericii se va construi și un așezământ social destinat îngrijirii persoanelor în vârstă.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie