A treia zi a Canonului Mare, la Catedrala „Sfântul Spiridon Nou”

17 Martie 2016 16:41 Arhiepiscopia Bucureştilor

Partea a treia a Canonului cel Mare a fost săvârşită în seara zilei de 16 martie 2016, la Catedrala „Sfântul Spiridon Nou” - Paraclis Patriarhal, de către Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

La sfârşitul Pavecerniţei Mari, în cadrul căreia s-a citit Canonul cel Mare, Preasfinţia Sa a rostit şi un cuvânt de învăţătură în care a arătat că primul lucru pe care îl învăţăm de la Sfântul Andrei Criteanul este smerenia:

El nu a săvârşit toate păcatele pe care le aminteşte în acest canon, dar se aşează în locul păcătoşilor, dinainte de lege şi de după lege, a celor care au greşit şi s-au depărtat de Dumnezeu. Sfântul Andrei Criteanul doreşte să fie asemenea celor care s-au pocăit şi s-au îndreptat. El este un bun cunoscător al cuvintelor Sfintei Scripturi. Foloseşte foarte multe exemple din vechiul legământ, dar şi din Noul Testament, ale unor oameni cunoscuţi sau mai puţin cunoscuţi de către noi, ale unor oameni careu au ştiut sau au învăţat să se pocăiască şi ale unor oameni care s-au piedut”, a subliniat Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul.

Preasfinţia Sa a mai evidenţiat faptul că îndemnul Sfântului Andrei Criteanul este acela de a ne întoarce la Dumnezeu, iar rolul Postului Mare şi al rugăciunilor este tocmai acela de a ne ajuta să ne apropiem de Dumnezeu.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie