Bucurie duhovnicească în parohia Florica, Arhiepiscopia Buzăului

8 Februarie 2016 11:31 Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Duminică, 7 februarie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a liturghisit în parohia Florica, Arhiepiscopia Buzăului.

Duminică, 7 februarie 2016, a fost prilej de aleasă bucurie duhovnicească pentru credincioșii Parohiei Florica din județul Buzău. În biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva din localitate, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu un sobor de slujitori – preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a arătat înțelesurile duhovnicești ale pericopei evanghelice din Duminica a 16-a după Rusalii, în care s-a relatat Pilda talanților:

Prin intermediul acestei pilde, Mântuitorul Hristos ne arată că Dumnezeu – Părintele ceresc este bun și iubitor față de toți oamenii; le oferă tuturor, cu generozitate, mai multe sau mai puține daruri, fără să le ceară nimic, în schimb. Aceste daruri speciale sau harisme sunt predispoziții sau înclinații native ale oamenilor, spre îndeplinirea anumitor activități, precum pictura, sculptura, arhitectura, muzica; vocația și pasiunea pentru literatură, istorie, chimie sau matematică, pentru medicină sau pentru slujirea preoțească; iar exemplele pot continua.

Locașul de cult din Parohia Florica a fost construit între anii 1885-1887. Ca urmare a cutremurelor din 1977 și 1986, biserica a suferit grave avarii, motiv pentru care, ulterior, s-au realizat importante lucrări de renovare.

Sursa: http://arhiepiscopiabzvn.ro/bucurie-duhovniceasca-in-parohia-florica.html

 

Ultimele din categorie