Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, la Catedrala din Buzău

21 Septembrie 2015 13:41 Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, a slujit alături de arhimandritul Nikodimos Kabarnos, în Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, pe 20 septembrie, la Catedrala din Buzău.

Înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, a slujit Sfânta Liturghie în Duminica după Înalţarea Sfintei Cruci, pe 20 septembrie 2015, la Catedrala arhiepiscopală „Înălţarea Domnului” din Buzău.

Din soborul slujitorilor a făcut parte şi arhimandritul Nikodimos Kabarnos, un cunoscut protopsalt din Grecia, care va susţine, luni seară, 21 septembrie, la Focşani, un concert extraordinar de muzică bizantină, alături de monahia Mariam Skorda şi Grupul psaltic „Sfântul Ioan Damaschin” al Eparhiei. În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian l-a hirotonit în treapta de preot pe diaconul Cornel-Alexandru Ursache, pe seama Catedralei voievodale „Adormirea Maicii Domnului” din Buzău.

Sursa: http://www.arhiepiscopiabzvn.ro/stiri/duminica-dupa-inaltarea-sfintei-cruci-la-catedrala-arhiepiscopala-din-buzau-2372

Ultimele din categorie