Duminica Ortodoxiei, sărbătorită la Catedrala Arhiepiscopală din Buzău

În Duminica întâi din Post (a Ortodoxiei), 20 martie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a oficiat Sfânta Liturghie, la Catedrala arhiepiscopală Înălțarea Domnului și Sfinții Trei Ierarhi din Buzău.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corala Ortodoxă Mixtă Neagu Ionescu a Eparhiei. După Sfânta Evanghelie, ierarhul a citit Scrisoarea pastorală a Sfântului Sinod, adresată clerului şi credincioşilor ortodocşi români de pretutindeni, cu prilejul sărbătorii Ortodoxiei şi al organizării colectei pentru Fondul Central Misionar.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a explicat semnificația acestei duminici, care, „de la anul 843 și până astăzi, dă mărturie despre însemnătatea dreptei credințe în viața credincioșilor Bisericii noastre. Până atunci, Biserica creștină s-a confruntat cu foarte multe tulburări, schisme și erezii, pe care, însă, le-a biruit cu rugăciunea, cu propovăduirea cuvântului lui Dumnezeu și, mai ales, cu predica faptei, care i-a caracterizat pe toți sfinții Bisericii lui Hristos: mucenici, mărturisitori, ierarhi, cuvioși și simpli creștini, din toate timpurile și din toate locurile“.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a hirotonit în treapta de preot pe diaconul Florentin Ene, pe seama Parohiei Dâmbroca, Protoieria Buzău II, și în treapta de diacon pe tânărul absolvent de teologie Georgian Chioreanu, pe seama Catedralei arhiepiscopale Înălțarea Domnului din Buzău.

Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro

Ultimele din categorie