O nouă sesiune a examenului de Capacitate preoțească la Buzău

1 Octombrie 2015 12:36 Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Marţi, 29 septembrie 2015, la Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău a avut loc o nouă sesiune a examenului de Capacitate preoţească.

Pentru 11 absolvenţi de Teologie Pastorală din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei s-a organizat marţi, 29 septembrie 2015, o nouă sesiune a examenului de Capacitate preoţească, la Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău. Aceştia doresc să se titularizeze pe unul din posturile clericale vacante din cadrul eparhiei. Comisia de evaluare, formată din consilieri eparhiali şi profesori de Teologie de la Seminarul buzoian, a fost prezidată de chiriarhul locului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian. În deschidere, ierarhul le-a vorbit tinerilor teologi despre exigenţele actuale ale misiunii preoţeşti.

Examinarea a constat într-o probă scrisă şi una orală. La proba scrisă, candidaţii au avut de tratat un subiect de Teologie Dogmatică, iar la oral le-au fost verificate cunoştinţele pastoral-misionare, sacramental-liturgice şi de administraţie bisericească.

Valabilitatea examenului de Capacitate preoţească este de un an de zile, iar media minimă de promovare este 7.00. Pentru candidaţii care au obţinut media generală cel puţin 9.00, valabilitatea examenului se prelungeşte pe durata a doi ani.

Sursa: http://www.arhiepiscopiabzvn.ro/stiri/o-noua-sesiune-a-examenului-de-capacitate-preoteasca-la-buzau-2389

Ultimele din categorie