Preasfințitul Antonie de Orhei a vizitat Școala nr. 12 pentru copii cu deficienţă de auz din Chișinău

23 Decembrie 2015 15:12 Arhiepiscopia Chişinăului

Marţi, 22 decembrie 2015, Şcoala specială Nr. 12 pentru copii hipoacuzici şi surditate tardivă, din municipiul Chişinău, a primit vizita Preasfințitului Părinte Antonie, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului.

Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a adus marți, 22 decembrie 2015, darul său modest în ajunul sărbătorilor de iarnă la Școala nr. 12 pentru copii hipoacuzici şi surditate tardivă din municipiul Chişinău şi a luat cunoştinţă de felul cum este organizat procesul de studiu într-o şcoală specială pentru copiii cu deficienţe de auz şi de munca jertfelnică a profesorilor din această instituţie de învăţământ.

Doamna director Nina Rusu a vorbit despre specificul educaţiei într-o asemenea şcoală, greutăţile cu care se confruntă şcoala, organizaţiile care vin în ajutor, manifestând bunăvoinţa de a arăta și cum sunt amenajate laboratoarele, felul cum decurge o lecţie, prezentând şi o colecţie de obiecte pe care le confecţionează respectivii copii.

Preasfințitul Antonie, în vizita sa la Şcoala specială, a fost însoţit de către părintele Adrian Agapi, consilier mitropolitan, şi părintele Viorel Cojocaru, parohul bisericii „Inima Tăcută” şi directorul Fundaţiei „Vasiliada”.

Sursa: http://www.mitropoliabasarabiei.md/news/1264/

Ultimele din categorie