Sfinţii 40 de Mucenici din Sevastia, pomeniţi în Arhiepiscopia Dunării de Jos

9 Martie 2016 19:20 Arhiepiscopia Dunării de Jos

Biserica gălăţeană ocrotită de Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil, de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi de Sfinţii 40 de Mucenici şi-a sărbătorit miercuri, 9 martie 2016, cel de-al treilea hram.

Biserica, construită în stil maramureşean între anii 2008-2011, este ctitorie a membrilor Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din Galaţi. Ea a fost ridicată în memoria victimelor căzute sub jugul regimului comunist. Slujba de binecuvântare a fost săvârşită de Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian în data de 23 decembrie 2011.

Adresându-se celor prezenţi, Înaltpreasfinţia Sa a arătat că jertfa mucenicilor este temelia mărturisirii credinţei în Hristos Domnul: „Jertfa Sfinţilor Mucenici care bine s-au nevoit şi au biruit durerile, frigul şi moartea în lacul îngheţat din Sevastia este temelia mărturisirii iubirii fără de sfârşit în puterea Mântuitorului care, pentru că iartă, iubeşte şi trimite permanent în lume mărturisitori ai jertfei Sale, întăreşte Biserica Lui până la sfârşitul veacurilor”.

La final, ierarhul Dunării de Jos a săvârşit o slujbă de pomenire a deținuților întemnițați pe motive politice, trecuți la Domnul.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie