Slujba Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi

În noaptea Sfintei Învieri a Mântuitorului Iisus Hristos, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oferit preoţilor de la parohii Lumina Sfântă adusă în seara aceleiaşi zile de o delegaţie a Patriarhiei Române, direct de la biserica „Învierii Domnului” din Ierusalim. Lumina a fost dusă cu evlavie de preoţi şi oferită credincioşilor adunaţi în sfintele lăcaşuri.

În continuare, chiriarhul locului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a rostit chemarea „Veniţi de luaţi lumină!“ şi a oferit, la momentul mult aşteptat, Sfânta Lumină celor câtorva mii de credincioşi adunaţi pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale şi pe strada Domnească.

Adresându-se mulţimii de credincioşi, Ierarhul a accentuat însemnătatea duhovnicească a aducerii, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a Sfintei Lumini de la Biserica Sfântului Mormânt a Mântuitorului Hristos de la Ierusalim.

După primirea Luminii Sfinte, mulţimea credincioşilor a participat la slujba Canonului Învierii din Catedrala Arhiepiscopală. A fost oficiată în continuare Sfânta Liturghie Pascală la care au luat parte un număr impresionant de credincioşi gălăţeni dar şi reprezentanţii autorităţilor locale.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie