2 ani de la trecerea la cele veșnice a doamnei Margarita Vlad

16 Februarie 2017 22:24 Arhiepiscopia Iaşilor

Distinsa doamnă Margarita Vlad a împlinit doi ani de zile de la nașterea ei în Împărăție. Timpul trece repede. Prietena noastră Margarita a îndeplinit slujirea de președinte al Societății Ortodoxe a Femeilor Române (SOFR), filiala Iași, în perioada 2004 - 2015. A plecat dintre noi, dar a rămas printre noi, a rămas în inimile și în amintirea noastră. La răstimpuri, în zilele rânduite de Biserică să se facă rugăciuni pentru cei plecați dintre noi, o salutăm, o pomenim în rugăciunile noastre.

În semn de respect față de activitatea misionară desfășurată de doamna Margarita Vlad în cadrul Societații, în februarie 2015,  Înaltpreasfințitul Parinte Mitropolit Teofan, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de despărțire în Biserica „Sfinții  Atanasie și Chiril”. Activitatea condusă de doamna Vlad s-a desfășurat urmărind obiectivele cu scop umanitar, educativ, caritabil  și misionar creștin, pentru care SOFR și-a întocmit programe de lucru. În ședința adunării generale SOFR din 21 ianuarie 2017, Înaltpreasfințitul Parinte Mitropolit Teofan i-a oferit post mortem distincția „Crucea Sfântul Ierarh Dosoftei”.

Cu multă răbdare,  cu duhul blândeții și al smereniei, doamna Vlad a știut să le mobilizeze pe toate doamnele SOFR și să îndepărteze furtunile și norii care au încercat Societatea. Nu aștepta laude sau mulțumiri. A rămas un exemplu de smerenie, delicatețe și iubire creștinească. Soție, mamă, bunică,  soră,  prietenă,  confidentă,  suflet nobil, inimă devotată, din fiecare câte puțin și toate la un loc. Aceasta a fost și va rămâne prietena Margarita Vlad.

Având în vedere sentimentele de recunoștință și admirație, în ziua de 12 februarie anul curent, la Biserica  „Sfinții Atanasie și Chiril”  s-a oficiat slujba Parastasului pentru d-na Margarita, în cadrul căreia au fost pomenite și doamnele din societatea noastră plecate la cele veșnice. În cuvântul său, părintele Dumitru Păduraru a adus cuvânt de încurajare: să ne ducem mai departe  activitatea societății cu nădejdea învierii și cu dorința de a aduce bucurie oamenilor și slavă lui Dumnezeu.

Mulțumim tuturor doamnelor care au participat la această  manifestare de suflet și rugăm pe Bunul Dumnezeu să odihnească cu cei drepți  sufletul doamnei Margarita Vlad. (Doina Cotruță, SOFR Iași)

Ultimele din categorie