Alegerile noului consiliu director al ASCOR Iași pentru mandatul 2016-2018

29 Noiembrie 2016 10:05 Arhiepiscopia Iaşilor

Duminică, 27 noiembrie 2016, a fost ales, pentru un mandat de 2 ani, consiliul director al ASCOR Iași. Voluntarii din ASCOR s-au întâlnit în sala T17 a Facultății de Teologie din Iaşi pentru a-și vota reprezentanții.

Din partea Departamentului de Tineret al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, au participat arhimandritul Nicodim Petre, părintele Ioan Puiu și Gabriela Pipirig.

„Cred că ASCOR-ul este o mare șansă pentru că oferă studenților posibilitatea de a se implica, de a interacționa cu persoane noi, de a învăța cum se organizează un eveniment, de a se forma și de a deprinde anumite abilități: de comunicare, vorbit în public, organizare. Studenții nu pot rămâne pasivi și detașați de ceea ce se întâmplă în societate pentru că și ei fac parte din ea și, mai mult decât atât, viitorul depinde într-o mare măsură de formarea lor la această vârstă. În ASCOR sunt studenți de la toate facultățile din Iași, iar acest lucru este foarte benefic pentru că activitățile nu se doresc a fi organizate doar într-o anumită direcție (culturală, socială, educativă, etc.), ci ele sunt diversificate. Unitatea dintre voluntari se datorează credinței în Dumnezeu și dorinței fiecăruia de a dobândi viața cea veșnică, dar nu singur, ci împreună cu ceilalți”, a spus Emanuel Buta, preşedintele ASCOR Iași.

„ASCOR-ul mi-a adus bucuria de a trăi anii studenției împreună cu alți tineri, într-un alt mod decât cel oferit de societatea actuală. Cu mila Domnului, în următorii doi ani, îmi propun să mă bucur de ceea ce mi-a oferit ASCORul și, la rândul meu, să le împărtășesc și celorlalți acest lucru.” (Maria Belmega -  Secretar General)

„Sunt fericit să fac parte din noul Consiliu Director al ASCOR Iași și simt că toate faptele au fost rânduite de Dumnezeu pentru a ajunge în acest loc. Sunt conștient de responsabilitatea și de misiunea funcției pe care o ocup, asemănătoare cu cea a Sfinților Apostoli, de a-L mărturisi pe Hristos și de a-i apropia pe oameni de Dumnezeu.” (Ștefan Topliceanu – Vicepreședinte)

„În urma anilor de voluntariat mi-am dat seama că ASCOR-ul aduce o contribuţie importantă la dezvoltarea unui tânăr. De aceea, am ales să fac parte din Consiliul Director, cu gândul de a continua şi transmite generaţiilor viitoare activităţile începute acum 26 de ani. Îmi doresc ca prin intermediul activităţilor pe care le desfăşurăm în cadrul asociaţiei să ne dezvoltăm armonios şi să devenim mădulare vii în trupul lui Hristos.” (Mihaela Sandu – Vicepreședinte)

„Mă bucur că fac parte din noul Consiliu Director la ASCOR Iași! Este o binecuvântare și dau slavă lui Dumnezeu pentru că am șansa în acest mandat să fac ceea ce nu am făcut până acum. Mă voi dedica întru totul coordonării departamentului, venind în întâmpinarea problemelor studenților cu activități pe măsură. Slavă lui Dumnezeu pentru toate!” (Andrei Mocanu – Coordonator al Departamentului Credință-Cultură)

„În primul rând, vreau să mulțumesc Bunului Dumnezeu că m-a ales în slujba Sa. Sper ca în acest mandat de doi ani să pot fructifica fiecare experiență, să învăț și din cele bune și din cele mai puțin bune și să pun zâmbete și speranță pe chipul celor ce din păcate duc lipsă de acestea. Cu ajutorul Domnului, al Măicuței Sale și al Sfântului Arhanghel Gavriil, nădăjduiesc să pun început bun acestui mandat. Doamne ajută!” (Gabriel Oroșanu – Coordonator al Departamentului de Asistență-socială)

„Chiar dacă mă aflu la cea de-a doua experiență ca și coordonator al departamentului Sport-Turism, pentru mine este un nou început. Sunt nerăbdător să cunosc oameni noi și alături de cei mai vechi să facem față noilor provocări și să creștem împreună în această familie a ASCOR-ului.” (Theodor Moise – Coordonator al Departamentului Sport-Turism)

„Aștern cu emoție aceste rânduri și respir cu entuziasm și bucurie, gândindu-mă și uimindu-mă de felul cum Domnul ne-a cernut și ne-a adunat în această formulă. Acum la început de drum în departamentul Semper-fidelis al ASCOR Iași, contemplez la darurile și binecuvântările cu care m-a miluit Hristos. Este o șansă extraordinară să faci parte din ASCOR, o șansă care nu va avea roade decât târziu, adesea după perioada celor doi ani de conducere; căci așa suntem noi tinerii – învățăm greu lucrurile bune și folositoare și abia când nu mai dispunem de șansele oferite, regretăm și am dori să dăm timpul înapoi. În ASCOR te descoperi pe tine prin ceilalți și încet atunci, când te deschizi cu inima, te dăruiești, rupi din tine pentru a fi alături de oamenii ce te înconjoară. Să asculți de Biserică prin ierarhul cu care Dumnezeu ne-a binecuvântat, să păstrezi tradiția ASCOR prin activitățile ce mențin vie memoria neamului și să fii dinamic, adică să ne deschidem către ceilalți tineri, să fim deschiși să vorbim cu ei și să fim vii. Nu ne cunoaștem, venim din colțuri diferite ale țării noastre dragi, din medii diferite, din familii care ne-au dat o educație proprie și unică fiecăruia și astfel ne va fi greu la început să fin „una”. ASCOR-ul prin oamenii și activitățile lui este un prilej extraordinar de a ne cunoaște cum suntem, de a ne descoperi și de a reuși să ajungem la  un țel comun și anume promovarea culturii și a spiritualității creștin-ortodoxe în mediul universitar. Slavă Ție Doamne, Celui ce ai făcut toate!” (Emanuela Aftimescu-Deleanu – Coordonator al Departamentului Semper-fidelis)

„Mă bucur că Dumnezeu a rânduit să fiu pentru al doilea mandat alături de ASCOR Iași. Aici, activitățile urmăresc atât implicarea, cât și schimbarea în bine a participanților. Prin departamentul pe care îl voi coordona în acești doi ani, îmi doresc să ținem legătura cu toate filialele ASCOR din țară, cu asociații creștin-ortodoxe din Europa (Nepsis, Syndesmos, ș.a.), dar și cu alte asociații de tineret din Iași. Colaborarea cu Ministerul Tineretului și Sportului, precum și cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret din Iași s-a dovedit a fi una rodnică pentru că am reușit, cu ajutorul lui Dumnezeu, să finalizăm proiectul „Empower youth! Learn. Teach. Act!”, finanțat de instituțiile menționate. O dată cu începerea noului mandat, ASCOR Iași va implementa un nou proiect „IAși cu TINEri”, finanțat de Primăria Municipiului Iași, proiect ce vizează formarea voluntarilor pentru Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși, ce va găzdui la Iași peste 5000 de tineri din toată lumea, în perioada 1-4 septembrie 2017.” (Roxana Chebac – Coordonator al Departamentului Relații Externe)

Ultimele din categorie