„În Biserică afli că exişti“, în Parohia Glodenii Gândului

19 Martie 2017 23:14 Arhiepiscopia Iaşilor
 

În perioada Postului Mare, în Parohia „Sfanta Cuvioasa Parascheva“ din Glodenii Gândului, com. Ţibăneşti, se desfăşoară mai multe proiecte cu caracter catehetic, filantropic şi social. 

Anul acesta, luna martie a venit cu cadouri şi multe jucării ce au fost donate de biblioteca parohială Grădiniţei cu program normal Glodenii Gândului. Jucăriile au fost colectate pe parcursul anului 2016, la biblioteca parohială.

Tot în perioada Postului Mare a fost lansat şi proiectul „În Biserică afli că exişti“, proiect ce se desfăşoară în parteneriat cu Şcoala Glodenii Gândului. Proiectul a debutat miercuri, 8 martie, în biserică. Copiii, însoţiţi de profesorul lor de religie, Signea Ciprian, au participat mai întâi la Liturghia Darurilor mai înainte sfinţite, iar apoi s-a desfăşurat seria de întrebări şi răspunsuri. 

În „Sfânta Cuvioasa Parascheva“ din Glodenii Gândului, urmează să înceapă colecta de alimente pentru persoanele vârstnice sau cu lipsuri materiale, atelierele şi concursurile de lucru manual, de literatură şi pictură, sport şi mişcare, ce se vor desfăşura la biblioteca parohială. Aceste proiecte au devenit deja o obişnuinţă pentru copiii din sat.

Ultimele din categorie