Colinde pentru pacienții de la Oșlobeni

8 Ianuarie 2017 23:06 Arhiepiscopia Iaşilor
 

Un grup de membre ale Societății Ortodoxe a Femeilor din România (SOFR) – filiala Piatra-Neamț a continuat să aducă alinare și bucurie persoanelor instituționalizate și în acest an.

Miercuri, 4 ianuarie 2017, cu binecuvântarea părintelui protopop Valentin Tofan, alături de alte member SOFR,  am poposit la Azilul Oșlobeni, vestind bucuria Nașterii Domnului Hristos și a Anului Nou. În demersul nostru, am fost ajutate de preotul Ștefan Diac din Parohia Vânători, Neamț. Ne-a întâmpinat preotul Vasile Iliuță, părinte slujitor în parohia Oșlobeni; părintele tocmai intra din cameră în cameră, binecuvântând cu Agheasmă Mare pacienții. Am fost impresionate de blândețea și bunătatea din ochii și vocea părintelui, care, păstrător al tradițiilor locului, avea o trăistuță trecută pe după gât și un fuior de cânepă lângă cruce.  Am intrat în sala mare a căminului și am fost întâmpinați cu multă bucurie de pacienți . Puternic impresionate de strângerile lor de mână și de zâmbete, am început să cântăm frumoasele noastre colinde. La început am cântat dor noi, dar apoi,  mai mult în șoaptă, ni s-au alăturat și viețuitorii din cămin. Au fost momente emoționante, mai ales că au fost cu noi și copii și elevi voluntari de la Colegiile „Cartianu” și „Hogaș” din Piatra Neamț.       

Pacienții au primit felicitări de la voluntari, felicitări realizate de ei și de copiii din Centrul de Servicii  „Elena Doamna”. Am urcat și în camerele de la etaj, să-i bucurăm și pe pacienții țintuiți la pat; am ascultat cuvintele unor oameni suferinzi, dar cu multă nădejde în ajutorul lui Dumnezeu. La gesturile noastre de îmbărbătare și mângâiere ne-au răspuns cu stângeri de mână, îmbrățișări, zâmbete  și urări de sănătate și putere de a mai veni să-i vizităm. Acolo, lângă patul lor de suferință, ne-am amintit că degeaba  aleargă omul după lucruri nefolositoare, că bucuria și liniștea sufletească se obțin cu rugăciune și fapte bune. (Silvia Pruteanu)

Ultimele din categorie