„Controlează-ţi glicemia!” – O nouă campanie pentru doamne la Providența

3 Martie 2016 23:09 Arhiepiscopia Iaşilor

În perioada 07 – 31 martie a.c. doamnele îşi pot măsura gratuit glicemia la Policlinica Providența din Iași, de luni până vineri, între orele 7.30 și 11.30. 

Dr. Roxana Ștefan, medic primar Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice la Policlinica Providenţa din Iași, doreşte să tragă un puternic semnal de alarmă asupra importanţei depistării precoce a diabetului:

„Această boală afectează la nivel mondial mai bine de 400 milioane de oameni. Cu cât este descoperită mai devreme cu atât tratamanetul este mai eficient.

Diabetul zaharat este o afecţiune cronică foarte uşor de diagnosticat prin determinarea glicemiei, dar din păcate este asimptomatică timp îndelungat, ani – zeci de ani, de multe ori fiind depistată cu ocazia unei complicaţii cronice. De aceea, este obligatorie măsurarea glicemiei periodic, mai ales la persoanele cu factori de risc, și anume:

  • cei care au rude de gradul I diagnosticate cu diabet;
  • persoanele supraponderale sau obeze;
  • persoanele sedentare;
  • cele cu hipertensiune arterială, dislipidemii, boli cardiovasculare aterosclerotice;
  • femeile care au născut copii cu greutate mai mare de 4500 g sau care au avut diabet gestațional;
  • femeile diagnosticate cu sindromul ovarelor polichistice.”

Doamnele şi domnişoarele interesate se pot adresa Triajului Policlinicii Providenţa din Iași, din Bld. Ştefan cel Mare şi Sfânt Nr. 10, Parter (pe esplanada de la Cub), în perioada  07 – 31 martie, între orele  7.30 și 11.30. Pentru ca testarea să fie eficientă, persoana nu trebuie să mănânce nimic în dimineaţa recoltării.

Vă aşteptăm cu drag!

Ultimele din categorie