Delegație georgiană, la Catedrala Mitropolitană din Iași

25 Septembrie 2015 12:39 Anda Elena Pintilie Arhiepiscopia Iaşilor

Credincioșii prezenți în această dimineață la Catedrala Mitropolitană din Iași au avut bucuria de a se ruga la racla Sfintei Parascheva, alături de reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe a Georgiei.

O delegație georgiană a sosit în această dimineață la Catedrala Mitropolitană din Iași. Aceasta a fost formată din Înaltpreasfințitul Mitropolit Daniel, şeful Departamentului de Misiune şi Evanghelizare al Patriarhiei Georgiei, Înaltpreasfințitul Nicolae, Mitropolit de Akhalkalaki şi Kumurdo, Arhimandrit Vasile Antadze, maica Elena Napetvaridze, Merab Antadze, ambasadorul Georgiei în Moldova, Liana Gegechkori, Levan Ioseliani și Nikoloz Iashvili.

Membrii delegației s-au întâlnit cu Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, au vizitat Catedrala Mitropolitană și au săvârșit o slujbă de mulțumire la racla cu moaștele Sfintei Parascheva. Bucuria a fost cu atât mai mare, cu cât Înaltpreasfințitul Nicolae este pentru a doua oară la Iași, după ce anul trecut a fost prezent la Hramul Cuvioasei Parascheva.

Delegația georgiană va mai face o vizită la Mănăstirea Putna, apoi va merge în zona Neamțului.  

De la același autor

Ultimele din categorie