Flori și bucurie la baldachinul Sfintei Cuvioase Parascheva

Una dintre cele mai frumoase jertfe! De 15 ani, aceeași familie aduce florile și se ocupă de împodobirea baldachinului Sfintei Cuvioase Parascheva.

Trandafiri, crizanteme, crini, liliac, hortensii, eucalipt, gura leului, clematis – și enumerarea poate continua. Căci un camion de flori a poposit în curtea Catedralei Mitropolitane! Câte flori, mai exact? „Atâtea cât sunt necesare”, ni se răspunde. Detaliile lumești n-au nicio valoare, în comparație cu bucuria și căldura sufletească pe care o simt cei aproximativ 20 de oameni – membri ai familiei Buștei și voluntari veniți de la București.

Au comandat, ca de obicei, florile din Olanda, iar două zile au muncit în capitală, pentru crearea și organizarea aranjamentelor. Apoi, la baldachin au petrecut încă 12 ore, împodobind locul în care vor sta racla cu moaștele Sfintei Parascheva, alături de racla Sfintei Ecaterina – care va fi adusă în aceste zile la Iași din Katerini, Grecia.

Decorul este unul plin de culoare și delicatețe. Emoție și parfum, un mic colț de rai. De la an la an aranjamentul e diferit, iar implicarea se face cu tot profesionalismul și cu tot sufletul. „De data aceasta am mers pe nuanțe de mov și de magenta. Și-am aflat mai înainte că la fel va fi și veșmântul Sfintei Parascheva. Noi hotărâm din timp florile și culorile, fără să știm și fără să aibă vreo legătură cu decizia părinților care pregătesc veșmintele. Și, totuși, sunt niște ani de când, fără să ne vorbim, se tot întâmplă acest lucru”, a povestit Florentina Buștei.

Reprezentanții familiei Buștei spun că este al 15-lea an consecutiv de când muncesc pentru și de dragul Sfintei Parascheva – dar și pentru și de dragul pelerinilor. Iar la anul, în octombrie, aceștia promit că ne vom revedea la Iași.

De la același autor

Ultimele din categorie