Patru licee din Iaşi implicate în Campania Bucurie în Familie – pizza pentru fapte bune

15 Decembrie 2017 00:06 Educaţie
 

Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor desfăşoară în acest final de an campania Bucurie în Familie – pizza pentru fapte bune prin care vor fi ajutate, cu ajutorul elevilor din Iaşi, 147 de familii cu peste 7 copii din judeţele Iaşi, Botoşani şi Neamţ.

Campania Bucurie în Familie – pizza pentru fapte bune invită elevii din patru licee din Iaşi la un concurs de fapte bune: clasa care va dona cele mai multe alimente neperisabile pentru familiile numeroase va câştiga pizza, ca răsplată pentru efortul şi altruismul dovedit.

În acest proiect, la propunerea Departamentului Pro Vita, s-au înscris patru instituţii de învăţământ din Iaşi: Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu”, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu” şi Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu”.

 „În fiecare an, de Crăciun şi de Paşte, încercăm să ducem acestor familii numeroase alimentele necesare pentru a avea o masă îndestulătoare de sărbători. De fiecare dată ne motivează şi ne îndrumă chemarea Mântuitorului: Veniti binecuvântaţii Tatălui Meu... Căci flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc, însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau. Ne dorim, astfel, să implicăm cât mai multă lume în acestă activitate misionară a Bisericii şi să dăm şansa şi altor persoane de a face fapte bune şi de a cunoaşte situaţiile dificile, sau pe cele fericite, cu care aceste familii numeroase se întâlnesc în viaţa de zi cu zi. Suntem foarte recunoscători că alături de noi s-au alăturat patru instituţii de învăţământ din Iaşi şi că elevii care au donat, şi care vor dona până la finalul campaniei, înţeleg valoare faptei bune. De aceea le-am şi promis că pentru altruismul lor le vom aduce, după post, pizza, felul de mâncare preferat de tineri, şi le vom oferi ocazia de a merge cu noi pe teren pentru a distribui alimentele colectate. Am rugat elevii şi pe părinţii lor să doneze ulei, fâină, paste făinoase, orez şi alte alimente care pot rezista in timp. În ziua distribuirii noi vom cumpăra alimentele perisabile (carne, ouă, lapte) şi împreună cu ce au adunatelevii vom merge pe teren să vizităm şi să bucurăm aceste familii.”, a declarat Sorina Hângănescu, referent al Departamentului Pro Vita  şi coordonator al Programului Sf. Stelian.

Programul de solidaritate pentru familia cu mulţi copii – Sfântul Stelian este un proiect al Departamentului Pro Vita prin care sunt susţinute şi promovate 110 familii cu peste 8 copii din Arhiepiscopia Iaşilor. Principalele forme de ajutor oferite sunt: burse de studii lunare pentru copiii care au rezultate bune la învăţătură şi sunt dornici să-şi continue parcursul educaţional, organizarea Întâlnirilor de Vară, pachete umanitare oferite cu ocazia Naşterii şi Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, ajutor medical şi sprijin în funcţie de necesităţile urgente ale fiecărei familii. 

Pro Vita Iaşi este un departament al Sectorului de Misiune din cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor care funcţionează din anul 2011 şi are ca misiune salvarea, protejarea şi îmbunătăţirea vieţii. Proiectele principale se concentrează în jurul informării şi consilierii tinerilor, ajutorarea femeilor însărcinate aflate în dificultate, salvarea copiilor de la avort şi sprijinirea familiilor cu mulţi copiii. Mai multe detalii puteţi găsi pe www.provitaiasi.ro, pe pagina de facebook Pro Vita Iaşi. 

Ultimele din categorie