Prima tabără din Pridvorul Satului, prima bucurie pentru tinerii din Talpa

22 Iulie 2016 15:13 Arhiepiscopia Iaşilor

În perioada 11-15 iulie 2016, în localitatea Talpa, comuna Bârgăoani, judeţul Neamţ, a avut loc prima activitate din acest an al „Taberei din Pridvorul Satului“, proiect al Arhiepiscopiei Iaşilor pentru copii şi tineri din parohiile rurale. Această tabără reprezintă rezultatul unui proiect social, misionar şi caritativ al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, iar aceste activităţi sunt dedicate copiilor şi tinerilor din parohiile cu posibilităţi financiare reduse şi care se confruntă cu pluralism confesional sau migraţie în diaspora.

Parohia „Sfântul Nicolae“ din satul Talpa, judeţul Neamţ, a fost prima beneficiară a „Taberei din Pridvorul Satului“ din acest an. În cadrul acesteia, tinerii satului, împreună cu copiii din zonele alăturate, au luat parte la activităţi speficice taberelor: tir cu arcul, comunicare, handmade - cruciuliţe şi brăţări, muzică etc. De asemenea, directorul taberei, împreună cu animatorii şi coordonatorii de ateliere, s-a îngrijit de participanţi, organizând activităţi sportive, drumeţii şi jocuri în natură, „Treasure Hunt“, dar şi un spectaculos foc de tabără, toate acestea culminând cu Sfânta Liturghie, împărtăşirea copiiilor şi premierea celor ce au făcut posibilă desfăşurarea acestor activităţi.

„«Tabăra din Pridvorul Satului» reprezintă marea bucurie a copiilor în perioada vacanţei de vară, prima ediţie din acest an fiind la Parohia «Sfântul Nicolae» - Talpa. Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul câtorva familii din sat, care au venit în ajutorul animatorilor Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. La tabără au participat un număr de 75 de copii din satele Talpa, Chilia şi Breaza, care s-au bucurat de jocurile şi concursurile organizate de coordonatori. Adresăm mulţumiri animatorilor care s-au comportat profesionist, celor care au asigurat cazarea şi masa pe parcursul săptămânii şi, nu în ultimul rând, domnului primar Petrică Schiopu de la Bârgăoani“, ne-a declarat părintele paroh Hanganu Cristian.

„Ne bucurăm pentru această primă reuşită din anul acesta. Dacă aceşti tineri nu pot să meargă într-o tabără plătită, atunci vine tabăra la ei, cu voluntari devotaţi, echipament şi multă bucurie. Elevi de la liceu şi studenţi vin cu multă dăruire şi cu mult entuziasm să facă vara mai frumoasă acestor copii. Proiectul se derulează din 2012 şi se bucură de un succes deosebit. Majoritatea acestor copii nu ar fi avut niciodată posibilitatea de a participa într-o tabără, de a se juca cu toţi copiii din satul lor, de a simţi bucuria copilăriei şi entuziasmul atmosferei de tabără. Iar dacă ei nu au putut veni în tabără, ne-am gândit să meargă tabăra la ei. În vara anului 2016 ne propunem organizarea a 9 serii de taberi, cu aproximativ 1.000 de participanţi din judeţele Iaşi, Neamţ şi Botoşani“, ne-a spus Marian Dumitru Rugină, directorul „Taberei din Pridvorul Satului“.

În această perioadă, tabăra are loc în zona Dorohoiului, în localităţile Baranca, Racovăţ şi Hilişeu Horia, judeţul Botoşani. Mai multe informaţii pot fi aflate prin accesarea paginii de Facebook:www.facebook.com/tabaradinpridvorulsatului. (Flavius-Ştefan Popa)

Ultimele din categorie