Proiectul misionar „Vestitorii Primăverii”, în parohiile Chișcăreni și Satu Nou

11 Martie 2016 12:26 Arhiepiscopia Iaşilor

În perioada 1-5 martie 2016, atât în Parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” - Chișcăreni, cât şi în Parohia Satu Nou, ambele din Protopopiatul Săveni, s-a derulat proiectul misionar-gospodăresc „Vestitorii primăverii”, derulat prin purtarea de grijă a preotului Florea Vasile Viorel. 

În prima etapă a proiectului, părintele Florea Vasile Viorel, înconjurat de gospodarii şi copiii din cele două parohii, au făcut curăţenie în curtea Bisericii Satu Nou, unde au amenajat şi gardul viu. În a doua etapă, prin bunăvoinţa unui localnic - Constantin G., ce a donat o suprafaţă de teren lângă locașul de cult, pe terenul proaspăt amenajat s-a plantat o livadă de 105 nuci altoi.  A treia etapă a proiectului a implicat copiii comunității, care au făcut curăţenie în tot satul. La finalul acţiunii, copiii cei mai harnici au primit premii în bani.

În ultima etapă a proiectului, părintele Vasile Viorel, luând la cunoștință  de nevoile Bisericii Satu Nou, a achiziţionat pentru aceasta un clopot de 75 kg, a dat în lucru geamurile şi uşile Bisericii, a achiziţionat o maşină de 22 t. nisip, a dat la recondiționat troiţa monument din curtea bisericii şi a început achiziţionarea de materiale pentru izolarea locașului de cult. 

„Proiectul «Vestitorii primăverii» este o încununare a multor eforturi, dorinţe şi suflete, care au dorit ca prin faptele lor să lase lumină pe pământ. Oamenii au înţeles că trebuie să facem timpul să dureze o veşnicie şi acest lucru se poate realiza doar lucrând în grădina Domnului. De altfel, în Biserica afli că exiști, iar noi pământenii cu toţii ne ducem la Domnezeu, însă nu trebuie să ne uităm la întunericul de dinainte, ci la lumina pe care o lăsăm în urmă; doar aşa vom dobândi lumina Celui Nevăzut”, a declarat pr. Florea Vasile Viorel.

Ultimele din categorie