Rezultatele Campaniei Bucurie în Familie – pizza pentru fapte bune

24 Decembrie 2017 19:14 Social
 

În perioada 10-22 decembrie Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor a desfăşurat campania Bucurie în Familie – pizza pentru fapte bune alături de patru instituţii de învăţământ din Iaşi, în beneficiul a 147 de familii cu peste 7 copii din judeţele Iaşi, Botoşani şi Neamţ.

În acest proiect au participat peste 1200 de elevi de la Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu”, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu” şi Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu”. Efortul lor s-a concretizat în strângerea, pentru aceste familiile numeroase, a peste 1800 kg de alimente neperisabile şi peste 200 litri de ulei.

„Suntem foarte bucuroşi pentru că am reusit să implicăm un număr mare de elevi şi profesori, cărora doresc să le mulţumesc din suflet pentru implicare şi devotament. Ne bucurăm, de asemenea, pentru acest rezultat frumos, la care nu ne aşteptam. Previzionam la începutul campaniei că vom strânge câteva sute de kilograme, dar, totuşi, nu atât de multe sute de kilograme. La prima campanie, în aprilie 2017 am strâns 300 de kilograme, iar acum peste 1800 de kilograme de alimente neperisabile. Nu în ultimul rând, ne bucurăm pentru că putem ajuta aceste familii cu mulţi copii. Dăm slavă lui Dumnezeu pentru toate şi mulţumim elevilor, profesorilor şi voluntarilor nostri care s-au ostenit în sortarea şi distribuirea alimentelor către familii”, a declarat Sorina Hîngănescu, referent al Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor.

După sărbători, în prima săptămână după vacanţă vor fi anunţate clasele căştigătoare din fiecare liceu, adică cele care au strâns cele mai multe alimente. Aceste vor primi ca premiu pizza pentru altruismul dovedit.

Programul de solidaritate pentru familia cu mulţi copii – Sfântul Stelian este un proiect al Departamentului Pro Vita prin care sunt susţinute şi promovate 110 familii cu peste 7 copii din Arhiepiscopia Iaşilor. Principalele forme de ajutor oferite sunt: burse de studii lunare pentru copiii care au rezultate bune la învăţătură şi sunt dornici să-şi continue parcursul educaţional, organizarea Întâlnirilor de Vară, pachete umanitare oferite cu ocazia Naşterii şi Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, ajutor medical şi sprijin în funcţie de necesităţile urgente ale fiecărei familii. 

Pro Vita Iaşi este un departament al Sectorului de Misiune din cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor care funcţionează din anul 2011 şi are ca misiune salvarea, protejarea şi îmbunătăţirea vieţii. Proiectele principale se concentrează în jurul informării şi consilierii tinerilor, ajutorarea femeilor însărcinate aflate în dificultate, salvarea copiilor de la avort şi sprijinirea familiilor cu mulţi copiii. Mai multe detalii puteţi găsi pe www.provitaiasi.ro, pe pagina de facebook Pro Vita Iaşi. 

Ultimele din categorie