Sfântul Ierarh Spiridon a „vizitat” biserica Spitalului din Pașcani

În data de 12 decembrie, pomenirea Sfântului Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei, s-a făcut și în Biserica cu hramul „Sfântul Ioan Botezătorul” din incinta Spitalului Municipal de Urgență Pașcani. Dimineață a fost oficiată Sfânta Liturghie și iar în ceasurile amiezei a fost reunit Cercul pastoral nr.1 al Protopopiatului Pașcani, alcătuit din preoții municipiului Pașcani și din  împrejurimi, la săvârșirea slujbei Aghezmei și a Tainei Sfântului Maslu.

Tema care a fost adusă în discuție a fost cea referitoare la îngrijirea persoanelor bolnave și la atitudinea pe care fiecare dintre noi trebuie să o avem în fața morții. La eveniment a fost invitat și personalul medical din spital- medici, asistenți medicali, infirmieri, iar la final, după rostirea cuvântului de învățătură de către părintele protopop Pavel Postolachi, s-a făcut o proiecție de film cu un cuvânt referitor la tema adusă în discuție al părintelui Ioan Sandu, trecut la cele veșnice în luna decmbrie a anului 2015, pe patul de suferință al îngrijirilor paliative din cadrul Spitalului din Pașcani. Au luat cuvântul cadre medicale, doamna doctor Rodica Barnea, medic șef  Terapie Intensivă, Agavriloaei Carmen, asistent șef Îngrijiri paliative, apoi preoții Dascălul Mihai de la Parohia Topile și părintele Juncănariu Ioan de la Parohia Lunca- președinte al cercului pastoral, cu toții împodobind frumusețea evenimentului săvârșit în biserica spitalului.

Dialogul între personalul medical și preoții din protopopiat nu a fost un veniment singular; el este permanent și a fost organizat de-a lungul anilor de mai multe ori de către preotul spitalului, încercându-se prin aceasta abordarea pacientului creștin dintr-un unghi nou, anume o vindecare din interior spre exterior a omului aflat în situația dificilă prilejuită de suferință. A fost un moment prielnic și de socializare al personalului medical din spital cu credincioșii din biserică, aceștia apreciind abordarea medicilor privind modalitatea de îngrijire a pacienților în spital. Unii dintre cei prezenți la slujbă au cunoscut direct sau indirect personalul medical din Spitalul municipal din Pașcani, fie prin tratamentele efectuate în spital sau ambulatoriu, fie prin ajutorul oferit unui semen bolnav. Considerăm evenimentul o reușită și mulțumesc personalului medical din Spitalul Pașcani pentru înțelegerea corectă a conlucrării care există armonios și benefic în tratamentul pacienților spitalizați, precum și preoților din Cercul pastoral nr. 1, care au răspuns chemării noastre de a fi împreună rugători, și nu în ultimul rând Sfântului Ierarh Spiridon, care în multele sale călătorii, a vizitat în acest an și biserica noastră!

De la același autor

Ultimele din categorie