Sfinţire de loc pentru casă parohială, la Homiceni

24 Iunie 2017 08:04 Arhiepiscopia Iaşilor

Luni, 20 iunie 2017, părintele Valentin Tofan, protopopul Protoieriei Piatra Neamţ, alături de un sobor de preoţi, a săvârşit în Parohia Homiceni Taina Sfântului Maslu, urmată de slujba de sfinţire a locului unde va fi construită casa parohială a acestei comunităţi.

Cu această ocazie, părintele protoiereu Valentin Tofan a scos în evidenţă importanţa ridicării unei clădiri parohiale, cât şi importanţa încrederii în ajutorul lui Dumnezeu în construirea unei case sau biserici. Părintele protopop a dat ca exemplu negativ din Vechiul Testament ridicarea prin mândrie şi necerdinţă a Turnului Babel, iar ca exemplu pozitiv ridicarea prin credinţă a Templului din Ierusalim de Înţeleptul Solomon.
Părintele paroh Sorin Amariei-Cosma a mulţumit părintelui protopop pentru prezenţa şi binecuvântarea noului început. Părintele paroh a menţionat două motive pentru a construi casa parohială: în primul rând, pentru că doreşte să fie lângă enoriaşii lui cât mai mult timp, el fiind de multe ori şi duhovnic şi prieten, dar şi înlocuitorul copiilor plecaţi peste hotare, iar în al doilea rând pentru că doreşte ca familia sa să intre în contact cu enoriaşii cât mai des.

Ultimele din categorie