Sinaxă monahală mitropolitană la Putna: „Mărturisitorii din închisorile comuniste. Modele de mărturie creștină pentru monahii de astăzi”

21 Septembrie 2017 02:37 Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

Miercuri, 20 septembrie, la Mănăstirea Putna a avut loc deschiderea lucrărilor Sinaxei monahale mitropolitane a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Miercuri, 20 septembrie, la Mănăstirea Putna a avut loc deschiderea lucrărilor Sinaxei monahale mitropolitane a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Tema de anul acesta a sinaxei este „Mărturisitorii din închisorile comuniste. Modele de mărturie creștină pentru monahii de astăzi”.

După rugăciunea de binecuvântare, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan a rostit un cuvânt de întâmpinare stareților și starețelor prezenți la eveniment. În continuare, arhim. Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna, a prezentat referatul cu tema „Mărturisitorii din timpul comunismului”, iar arhim. Arsenie Popa, starețul Mănăstirii Sihăstria, referatul cu tema „Experiența suferinței ca mijloc de sporire duhovnicească a mărturisitorilor Ortodoxiei”. După aceea, participanții la Sinaxa mitropolitană au participat la slujba Vecerniei și a Acatistului.

Mănăstiri: Mănăstirea Putna

Ultimele din categorie