Slujbă de pomenire pentru studentul ucis în Târgușor, Copou

Cu lumânări aprinse, cu emoție și durere, aproape o sută de studenți au participat la slujba oficiată de părintele protosinghel Nicodim Petre, inspector eparhial în cadrul Arhiepiscopiei Iașilor, rugându-se împreună atât pentru Victor N., trecut la Domnul, cât și pentru colegul său de cameră, rănit în aceleași circumstanțe și aflat în stare gravă la spital.

Luni, 9 noiembrie a.c., de la ora 20.30, în fața căminului C4 din campusul studențesc „Târgușor ”, Copou, a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru Victor N., studentul ucis în dimineața acelaiași zile. Tânărul, originar din Republica Moldova, era înscris în anul I la Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor, Universitatea „Al. I. Cuza”. Cu lumânări aprinse, cu emoție și durere, aproape o sută de studenți au participat la slujba oficiată de părintele protosinghel Nicodim Petre, inspector eparhial în cadrul Arhiepiscopiei Iașilor, rugându-se împreună atât pentru colegul lor trecut la Domnul, cât și pentru colegul său de cameră, rănit în aceleași circumstanțe și aflat în stare gravă la spital.

La finalul slujbei de pomenire, părintele Nicodim a rostit un cuvânt de învățătură, precizând că slujba săvârșită este o invitație la rugăciune, precum și la trăirea vieții în armonie, pace, iubire și înțelegere.

Victor N. va fi pomenit la Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană. Slujbe de pomenire vor avea loc și în serile următoare în fața căminului C4, locul în care tânărul a trecut la cele veșnice.

(Andrei Grosu)

De la același autor

Ultimele din categorie