Sprijin oferit de Arhiepiscopia Iașilor copiilor aflați în risc de abandon școlar

7 Noiembrie 2017 21:14 Arhiepiscopia Iaşilor
 

Sâptămâna aceasta, Departamentul Pro vita din cadrul Sectorului de Misune al Arhiepiscopiei Iașilor a oferit 15 birouri pentru familii numeroase din județele Iași, Botoșani și Neamț.

Acțiunea se înscrie în activitatea generală a Programului de solidaritate pentru familia cu mulți copii –Sf. Stelian, în care sunt inscrise 147 de familii ce au peste 8 copii.

„La propunerea sectorului economic – financiar al Arhiepiscopiei Iașilor am preluat aceste obiecte din inventarul Centrului Eparhial pentru a le oferi unor tineri buni la învățătură care au nevoie de sprijinul nostru. De doi ani desfășurăm un proiect închinat Sf. Ierarh Iosif Naniescu prin care susținem lunar 27 de elevi care, deși au rezultatet bune și foarte bune, se confruntă, totuși, cu riscul abandonului școlar, motivele fiind de ordint financiar - material.  Fiecare copil primește lunar suma de 200 lei, bani pe care îi folosește pentru acoperirea cheltuielilor ce țin de rechizite, transport, hainuțe, alimente, astfel încât familiile să se simtă încurajate în continuarea procesului educațional al copiilor. Prin oferirea acestor birouri, încercăm să contribuim la realizarea unui spațiu propice destinat învățării și la consolidarea cunoștințelor ce îl vor ajuta pe tânărul elev în dezvoltarea sa personală și profesională”, a declarat Sorina Hângănescu, referent al Departamentului Pro Vita  și coordonator al Programului Sf. Stelian.

Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii – Sfântul Stelian este un proiect al Departamentului Pro Vita prin care sunt susținute și promovate 110 familii cu peste 8 copii din Arhiepiscopia Iașilor. Principalele forme de ajutor oferite sunt: burse de studii lunare pentru copiii care au rezultate bune la învățătură și sunt dornici să-și continue parcursul educațional, organizarea Întâlnirilor de Vară, pachete umanitare oferite cu ocazia Nașterii și Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, ajutor medical și sprijin în funcție de necesitățile urgente ale fiecărei familii. 

Pro Vita Iași este un departament al Sectorului de Misiune din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor care funcționează din anul 2011 și are ca misiune salvarea, protejarea și îmbunătățirea vieții. Proiectele principale se concentrează în jurul informării și consilierii tinerilor, ajutorarea femeilor însărcinate aflate în dificultate, salvarea copiilor de la avort și sprijinirea familiilor cu mulți copiii. Mai multe detalii puteți găsi pe www.provitaiasi.ro, pe pagina de facebook Pro Vita Iași și la numărul verde 0800 800 116, disponibil 24 din 24 de ore pentru femeile sau familiile care se confruntă cu o sarcină neașteptată și au nevoie de sprijin. 

Citește alte articole despre: Pro Vita Iasi, abandon scolar

Ultimele din categorie